Direktlänk till inlägg 12 december 2007
Mjuk pepparkaka!!!
150 g smör
3 ägg
3 ½ dl socker
2½ dl gräddfil
4 dl mjöl
1 msk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda t ex Santa Maria (den hade jag)
Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt gräddfil och smör i äggblandningen. Rör ner mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor. Häll smeten i en 2 liters form som är smord med smör och brödad med ströbröd. Grädda i ugnen på nedersta falsen i 175-200 grader i ca 50-60 minuter. Känn med en sticka när kaka är klar. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper och låt svalna
SUPERENKELT!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|