Alla inlägg under september 2008

Av Grynisen - 14 september 2008 20:40

Nu har Whilliam sålt leksaker för 300 kr och Fliz för 100 kr. Jätteglada barn var det för en liten stund sen. De hjälpte till att visa leksakerna och bar på påsarna *ler*


Whille sa att hans pengar ska sparas till ett par Heelys. Det är ett bra mål tycker jag, då köper han något som han verkligen vill ha, och samtidigt får han kämpa lite för det!!!


Jag har tänkt att han ska få spara till hela summan, max 900 kr, sen så betalar jag hälften. Då får han ändå pengar över och är troligtvis hur glad som helst *ler*

Av Grynisen - 14 september 2008 16:45

Nu var det premiär även för mig. Idag klippte jag gräsmattan för första gången, Micke har ju gjort det två gånger tidigare. Jäklar vad ogräs det finns på ett visst ställe... Har fått tipset om ättika på tistlarna, så det ska vi testa. Nu ska de jävlarna dö *hehe*


Även bilen har fått sig en omgång av mig. Dammsugad, avtorkad inuti, tvättad och fin utanpå. Så skönt!!! Nu luktar bilen tom lite ny inuti igen, den är ju trots allt ett halvår, men än känns det lite. Halva Tylösand dammsugades upp från bagagen, vi fick ju med oss en del i bilen pga solstolarna i somras.


Micke har oxå kommit igång, och då gäller det att inte störa. Han kommer igång några gånger om året ***kors i taket*** och då gäller det att passa på :-) Hyllorna i tvättstugan är uppe, det är en hylla som inte är färdigfäst pga att det saknas mollyplugg. Men jag hoppas han fixar det sen. Dessutom har han grejat ute på huset idag, bättrat färg och lite annat.


Jag skulle oxå måla lite tänkte jag, men den äggskalsvita färgen hade torkat *suck* Så det blev inget för mig.... Jag fick istället dammsugat, vikt tvätt som hängt ute och lagat middag + nu en äpplekaka i ugnen.  Jag har även tänt ett Clean Cotton-ljus så det luktar så fräscht här hemma nu.


Det är ovanligt effektivt för att vara vår familj, iaf när det gäller oss båda. Micke är inte någon typisk "fixar-kille", och det är väl det jag saknar i den annars som kompletta mannen ;-)


Whille har oxå varit grymt duktig idag. I morse plockade han fram allt som han inte vill ha kvar i leksaksväg. Vi slängde allt trasigt, sen fixade jag två annonser på Blocket med bilar, tågbana, bilbana och en del annat. Nu hoppas jag att någon vill köpa det så Whille kan köpa sig nått nytt för pengarna!!!!

Av Grynisen - 13 september 2008 22:30

Vi var ju iväg tidigare idag och valde tapeter till vår entré. Det behövdes ju 2-3 rullar tapet, 8 våder, så det blev ju ingen jättebeställning. Vi fick hjälp av en superduktig tjej, där vi förklarade ungefär hur vi ville ha det. Hon fick fram det rätta med en gång, och det kommer bli så JÄKLA snyggt :-)


Vi kommer ha två olika tapeter (!) på dessa små väggar. Den hela väggen där vi hatthylla och skohylla kommer gå i en metallic antracitgrå, så läcker :-) Övriga väggar kommer ha en bas av ljusgrå (nästan vit) och en mönster av silverkrumelurer *ler* Det är så ruggigt svårt att förklara för att folk sak förstå hur snyggt det kommer bli när det är klart. Jag tittade även på bilder på nätet men metallic-känslan syns inte på bilderna, inte heller det silvriga mönstret. Jag lägger in en bild, men tänk på att det är 10 gånger så snyggt när man ser skimret av metallic och det silvriga i mönstret. (Lånad bild från ECO-tapeter)


Inom två veckor ska det vara klart iaf, då har vi bott i huset i två år och då ska allt vara åtgärdat.


"SER FRAM EMOT FÖRÄNDRINGEN"

Av Grynisen - 13 september 2008 14:23

Det ska bli såååå gott. Det var längesen vi hade vanlig tacos hemma. För några veckor sen gjorde jag tacopaj, men jag måste ändå säga att riktig vanlig "plock-tacos" är mycket godare...





Av Grynisen - 13 september 2008 08:35

En fin solig lördagmorgon, inte speciellt varmt ute tror jag, men en blå himmel och solstrålar gör ju en morgon härlig ändå :-) Ska passa på att hänga ut lite tvätt idag, även låta marsvinen vara ute i gräset och katterna gå runt i sina koppel :-)


Sååååå skönt att vara ledig. Min jobbvecka har ju varit dryga 50 timmar vilket verkligen kändes igår kväll. Hela jag var toktrött!! Men att få sova dryga 9 timmar gjorde susen *ler* Nu är jag laddad igen för en härlig helg.


Idag ska vi åka och titta på tapeter. Vi hade två-års besiktning av vårat hus igår. I entrén har ju tapeten sprukit lite på väggen så där får vi tapetsera om. Tapeten vi har nu är värdelös kvalite så jag sa att jag vill ha ny tapet. Inga problem sa besiktningskillen, vi får betala mellanskillnaden bara :-) Så jäkla gött.... Så idag ska vi hitta nått snyggt i grått/svart och silver tror jag... Det känns som om det kan passa bra till entrén, golvet och mötet till ekparketten.


Det ska göras en del andra saker i huset oxå. Golvet i Flizens rum ska fixas. Det knarrar och sviktar på ett ställe så där måste de riva upp och lägga om *suckar* På toaletten på övervåningen så ska taket spacklas och målas om, det gjordes inte ordentligt förra gången, i vardagsrummet ska oxå parkett bytas. Sen är det lite andra saker oxå som ska fixas.... Skönt att det blir gjort!


Dessutom fick Micke besked om att han fått nytt jobb igår :-) Han vill ju ha ett kompletteringsjobb till massagen så vi kan ha en trygg ekonomi. Igår blev allt klart *jippiiiiie* Så nu kommer jag alltid lämna barnen i skolan, även min tidiga vecka, vilket innebär lite förändring för barnen. Men jag tror inte det är någon fara.


Vi är iaf jätteglada för att vi  går mot en tryggare framtid ekonomiskt.... Det gör en hel del skillnad i plånboken!!!

(Nu ska vi se om detta inlägget kommer vidare eller försvinner när jag trycker på "spara inlägg")

Av Grynisen - 12 september 2008 19:02

Två långa inlägg har försvunnit nu när jag har tryckt på "Spara inlägg" Det gör mig riktigt grinig.....


Få se om jag orkar skriva om det igen....

Av Grynisen - 11 september 2008 06:35

(Hittade detta hos Maria och tyckte det var lite kul tidsfördriv)


 

Fem saker i min frys:

Bröd

Kött

Glass
Lax
Wokgrönsaker


Fem saker i min garderob:


Klänning
Jeans
Fultrosor
Fintrosor
Kavaj


Fem saker i min bil:

Headset till mobil

CD-skivor
Halstabletter
Våtservetter
Whilles trasiga gummistövlar


Fem saker i min handväska:

Plånbok
Mobiltelefon
Läppglans

Tuggummi

Mascara

Av Grynisen - 10 september 2008 22:06

Jag ska jobba lååååååååång dag, från klockan 8.30 till ca 20.15 *phuuuuu* Det blir en riktigt lång dag!!!! Men men, det klirrar ju fint i plånboken sedan :-)


Tänkte göra en mysig morgon för mina barn imorgon. Lite nybakta frallor, kokt ägg, yougurt, flingor, lite tända ljus och framför allt... LUGN OCH RO!!! Normalt sett så äter barnen frukost i skolan ca klockan 7.40 men det blir ju inte riktigt samma lugna känsla. Därför tänkte jag ha en liten mysmorgon, för när jag kommer hem imorgon så sover de ju redan (hoppas jag)


Jag får väl ta mig en dusch nu, sen är det läggdax. Klockan tickar på i allt för hög hastighet så det är bara att sätta fart!!!


Godnatt alla bloggläsare :-)

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards