Alla inlägg under februari 2009

Av Grynisen - 13 februari 2009 15:30

Om en dryg timme sticker jag iväg in till stan. Där ska jag träffa min underbara kompis Ulrika. Vi ska dricka vin och tjöta :-)




Kvällen blir säkert inte så sen, men det roliga är att vi träffas. Det gör vi allt för sällan...



Det gäller att pälsa på sig ordentligt för det är jättekallt ute. Kvällen blir ju säkert inte varmare. Ska ju åka buss så jag har ingen lust att frysa mer än nödvändigt *ler*

Av Grynisen - 13 februari 2009 10:27

Hela Flizans golv måste rivas upp *suck* Även en fjärdedel av golvet i storarummet....


Så nu måste hantverkarna (som luktar gamla otvättade gubbar) kommar tillbaka om två veckor. Då måste vi ta ledigt IGEN *suck*


Projekt att tömma Fliz rum är ju oxå ett projekt för sig. Miljoner smågrejor som ska ut, garderob, en expedit bokhylla, säng... Vi har o göra om vi säger så....


Men slipper vi höra knakandet i hennes rum så är det ju värt det....


I storarummet så är det vissa parkettdelar som måste bytas pga att då har slagit sig.  Så där behöver vi bara flytta vitrinskåp och soffan, inte lika jobbigt.

Av Grynisen - 13 februari 2009 08:00

Nu klockan 8 ska två hantverkare komma hit för att åtgärda det sista som innefattar 2-års garantin på huset.


  • Alla innedörrar ska bytas (foliet har släppt)

  • Parkett ska fixas i vardagsrummet (bubblig)

  • Flizans golv ska fixas (det knarrar)

  • Golvlister ska bytas i hallen (spruckna)

  • Kolla Whilles golv (iskallt där sängen står)

  • Spricka mellan parketten i köket

Nu kommer jag inte på mer, men det är säkert något mera!!!


Skönt att det blir åtgärdat nu iaf :-)

Av Grynisen - 12 februari 2009 20:39

... då tog tristessen ett kliv utanför dörren även idag. Vi åkte iväg och tröstshoppade lite :-), eller ja, handlade mat och lite annat!!!


Vi behövde ju komplettera inför bakningen idag. Även lasangen behövde ju lite innehåll för att bli just lasange. Innan mataffären så åkte vi vägen om Lindex. Ibland finns det en del snyggt, och framför allt finns det mycket fina barnkläder.


Jag ville hitta lite nya överdelar. Jag har ju alltid lika svårt att hitta nått, och framför allt måste jag ha rätt känsla för att hitta, annars blir det bara trist.


Fliz hittade med en gång nagellack och nageldekorationer. Oj oj vad hon ville handla, men hon fick nöja sig med ett nagellack och ett ark med dekorationer. Dessutom blev det en fin tröja med en kort tröja påsydd, jättefin!!! Whille hittade två t-shirts och en snygg stickad tröja med dragkedja. Till mig själv blev det två överdelar, lite tunikakänsla över de. De tom passade på mig när jag provade hemma *skrattar*


Efter lite tröstshopping blev det lite mat i alla dess former. Frukt, mejeriprodukter, juice, köttfärs, färsk pasta, bröd och lite annat.


Gött att få handla... det behövde shoppingtarmen :-)

Av Grynisen - 12 februari 2009 15:38

Jag och barnen har precis ätit god lasange *Mums* Det var verkligen jättegott och det tyckte barnen oxå. Båda busarna åt två portioner, så det är bra betyg.


Jag har även planerat bullbak idag. Degen står och jäser just nu så strax är det smörning, kanelning/vaniljning/, sockring och sen ugnen :-)


Whille har även bestämt att göra kladdkaka, så det är verkligen bakning på hög nivå!!!


Så har ni vägarna förbi, kom in på en kopp nybryggd Cappuchino och nybakade bullar *ler*

Av Grynisen - 11 februari 2009 13:52

Men ack så små snöflingor.... Det har snöat från o till hela dagen, men flingorna är så rackarns små så det blir knappt något på marken. Trist.... Om det ska snöa så kan det väl bli rejält *ler*


Barnen är pigga och rastlösa, ett bra teckan men drygt att vara hemma. Funderar på lite utgång, promenad eller nått så att lite energi försvinner!


Till lunch idag åt vi Spagetti Carbonara, en av Whilles favoriträtter. Vad det blir till middag idag vet jag inte än...


Av Grynisen - 11 februari 2009 10:15

Mmm jag har sagt det förr och jag säger det igen.... Fasen, dessa marsvin har bara gett oss massor med merjobb :-(


Idag har jag rakat marsvinen, nu ser de ut som två geckoödlor *ASG* Helt smala på kroppen och sen en jättefrisyr på huvudet *fnissar* Det blev även badning med tjärschampo. De får ju allt för ofta mjäll som kliar (kanske är skabb) och detta schampot är väldigt bra mot sådant. Jag har köpt det i en hästaffär faktiskt... Det dumma är att jag bara har schampot, jag skulle behöva oljan oxå så det mjukgör lite på deras stackars kroppar.


Jag får se om jag och barnen kan sticka iväg sen och köpa det. Barnen kan ju sitta i bilen de få sekunderna som det tar att köpa oljan, så smittar inte Whille någon (om han nu fortfarande gör det)


Jag sa till Micke igår, att det blir inga mer marsvin här sen när de dör. Då får det bli kanin eller inget alls.... Att ha dessa marsvin är så mycket jobbigare än att ha katter.


Nog gnällt om det.... Nu är de badade iaf, och en ny omgång blir det imorgon *ler*

Av Grynisen - 10 februari 2009 18:24

Imorgon, torsdag och fredag blir jag hemma med Whille och Fliz. Micke och jag byter av.... Känns bra!!!


Whille har lekt med sin bästa kompis idag. De hade jättekul, spelade Wii och skrattade massor. Det märktes på båda grabbarna att de har saknat varandra!!! Whilles kompis har redan haft Vattkoppor så då var det ju jättebra att de kunde leka idag.


Fliz är inte med prickar än tyvärr.... Istället har hon så mycket energi så hon inte vet vad hon ska göra av sig själv nästan *HAHA*


Själv har jag haft det bra på jobbet även idag. Mycket att göra, nya varor i vanlig ordning och allmänt skönt!!! Måste säga att även om det är skönt att vara hemma så saknar jag jobbet och mina kollegor. Men på måndag kör vi hårt igen :-)

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Skapa flashcards