Alla inlägg under februari 2009

Av Grynisen - 7 februari 2009 09:20

Jag vaknade av att Whille grät imorse runt 7-tiden. Då hade en vattkoppa vid kalsongkanten vid magen rivits sönder i sömnen. Det sved jättemycket så Whille var jätteledsen :-(


Vi gick upp och tittade, såret såg ut att göra jätteont. Det blödde lite och var helt rött. Vi smörjade lite med bedövningssalva, kramades och la oss en stund igen.


Whille kunde inte somna, så vi pratade lite och myste....


Vid halv nio gick jag upp, då hade Whille varit uppe en stund och tittat på tv. Då var det dax för den obligatioriska räkningen *haha* Idag kom vi upp i ett betydligt högre antal.... 248 st och då har vi säkert inte fått med alla *ler* Det kommer fler o fler.... o ändå finns det MASSOR med hud kvar att fylla.


När jag hade vattkoppor runt 10-års åldern så hade jag mer koppor än hud. Det måste ju varit 1000-tals... SHIT!!!


Jaja... ska snart fixa lite frukost till familjen. Vad som händer sen idag vet jag inte, kanske att jag sticker iväg till IKEA själv. Vi hade ju tänkt fixa pysselrummet idag... eller så får det bli nästa helg igen :-(

Av Grynisen - 6 februari 2009 14:42

Som synes så är det glest med koppor på framsida kroppen. De flesta är väldigt små så de syns inte på fotot.


På ryggen finns lite mer men de syns inte så starkt på fotot!!!

Att ha ca 65 koppor på kroppen är verkligen jättelite, vilket känns så skönt. Whille är sig själv idag, ingen feber som stör och humöret är på topp :-) En del koppor kliar lite, men han har inte rivit en enda gång.

 MIN DUKTIGA WHILLE!!!

Av Grynisen - 6 februari 2009 09:58

En pigg feberfri Whille vaknade runt klockan 8 idag.... Under natten har han begåvats med drygt 50 stycken nya koppor, så idag ligger antalet på 65 stycken synliga. Det är lite skillnad från igår med 14 stycken :-)


Just nu sitter Whille och spelar Mario Galaxy på Wii. Skönt att vi har lite tidsfördriv här hemma när läget är som det är.


Fliz pysslar i vanlig ordning, just nu målar hon stjärnor med hjälp av sin linjal. Hon mäter och drar streck, så blir det stjärnor.


Själv ska jag väl ta och ge katter och marsvin lite mat, sen köra igång en tvätt. I övrigt händer nog inte så mycket förän Micke kommer hem, då sticker jag och Fliz och handlar lite fredagsmys + kompletterar med mjölk, yogurt, juice och lite annat gott!!!

Av Grynisen - 5 februari 2009 19:34

Det brukar det kanske göra när man har Vattkoppor. För hos Whille har febern rört sig allt mellan 36,8-39 grader idag, och gått upp o ner. För ca två timmar sen hade febern gått ner till 37,6 grader men en timme senare var den uppe i 38,5 grader.


Whille har fortfarande 14 synliga koppor och fortfarande är det de på ryggen som stör mest. Det svider tydligen väldigt, det klagar han mest på. Kliar emellanåt. Men han är så duktig, han har inte kliat en enda gång!!!


Fliz är pigg och frisk fortfarande. Inga koppor tyvärr, förvånar mig inte om de visar sig lagom till att Whille blir frisk *HAHA*


Nåja.... lugn dag över lag. Jag har tvättat lite, bäddat rent i sängarna, myst med barnen och inte gjort så mycket mera. Men jag är ju hemma även imorgon så jag ska nog hinna med lite annat då...

Av Grynisen - 5 februari 2009 14:16

... och en lika ynklig Whille.


Nu sen vi såg filmen har Whille blivit mer hängig, ledsen och känslig. Det märks tydligt att det är något som spökar i kroppen, samtidigt kommer han inte till ro för att vila.


Hans största vattkoppa (den som syntes först) stör honom mycket. Den svider och gör ont, ont när han ligger på rygg eller vänster sida. Koppan har satt sig lägligt just vänster om skulderbladet i armhålshöjd. Det är väl den som gör att Whilles humör är något off.


Nu ska jag iaf göra pannkakor till barnen, själv ska jag äta god kycklinggryta som Micke lagade igår. Där efter ska barnen få göra kokosbollar/chokladbollar/negerbollar (kärt barn har många namn) Det blir ett bra tidsfödriv som säkert gör Whille på bättre humör :-)

Av Grynisen - 5 februari 2009 11:17

Idag skulle barnen få se film och äta popcorn i skolan just för att de har jobbat så bra på lektionerna. Tyvärr missar ju Whille och Fliz detta pga Vattkopporna (som jag nu är ganska säker på)


Så för att göra dagen bra här hemma så har vi nu oxå poppat popcorn och strax kör vi igång Törnrosa, en film som jag köpt men vi inte tittat på än. Den kom ju väl till pass nu :-)


Inte varje torsdag man äter popcorn och kollar på film vid halv tolv på dagen *ler*

Av Grynisen - 5 februari 2009 07:43

Jag tror fortfarande att det är Vattkoppor som Whille har fått, men är inte helt säker. Inatt har han haft feber och ont i huvudet oxå.


Nu på morgonen är han piggare, men har blåsor/koppor, fortfarande ej så många. Vet ju att en del inte får så många, och är det Vattkoppor så får vi ju vara glada för dessa få :-)


Fliz sover fortfarande, trött höna *HAHA* Jag ska inspektera henne sen oxå. Det är ju bra om hon får det nu samtidigt när ändå Whille har det OM det är Vattkoppor.


Trist är ju att det är Sportlov nästa vecka, Vattkoppor och Sportlov hör ju inte riktigt ihop *hmmm*

Av Grynisen - 4 februari 2009 19:06

Imorse hade Whille en upphöjd röd fläck vid sidan av skuldebladet. Jag funderade lite på OM det kunde vara Vattkoppor men ganska snabbt tänkte jag nej. Jag smörjade lite mjukgörande på fläcken och sen åkte vi till skolan.


Nu ikväll så har det kommit flera, några fler på ryggen, två små i ansiktet och en på axeln. Det lutar starkt åt Vattkoppor nu tror jag....


Vi avvaktar kvällen så får vi se vidare. Frågan är bara hur man gör med Fliz. Ska jag hålla henne hemma trots att hon inte har några Vattkoppor, just för smittans skull? Jag får väl ringa skolan och fråga....

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards