Alla inlägg under december 2009

Av Grynisen - 14 december 2009 17:00

Jag har gjort en lista på alla som ska ha julklappar från oss, och det blir ganska många ändå trots att vi inte är så stor släkt...


De flesta är klara nu, men det är lite kvar till barnen + Micke (som jag  ju inte kan skriva om här)


Till Whille gjorde jag ett kap idag, jag är extremt nöjd :-) Han ska ju få en vägghängd stereo. Det jobbiga blev bara att jag märkte via nätet att den var slut på Net On Net där jag tänkte köpa den *GAAAH* :-( Jag hittade en liknande stereo, dock 200 kr dyrare. Maximal otur!!!! Men så började jag leta efter samma stereo men på Expert och hittade den dyrare där oxå, ännu dyrare där 1.495 kr *sucka* Vi har nämligen ett presentkort på Expert för en kompensation tidigare i höstas. Det ville jag ju gärna använda men samtidigt inte betala 1.495 kr... lite ekonomisk är man ju.


Nåväl, jag åkte dit idag, till Expert. Kollade in stereon och sedan fick jag tag i en säljare. Jag förklarade att jag var intresserad av stereon men tyckte att deras pris var för högt med tanke på Net On Net som sålde samma produkt för 1.190 kr. Självklart sänker vi priset säger säljaren :-D TJOOHOOOO kände jag, perfekt + att jag kan använda presentkortet på 500 kr ;-) ***Ekonomiska Snål-Göte är mitt mellannamn***

 

Jag känner mig JÄTTENÖJD!!!!! En bra stereo till en billigare summa än jag räknat med, det är riktigt najs :-)


Nu har jag bara en grej kvar till Whille, sen e han klar. Däremot har jag lite svårt med Fliz. Hon önskar sig en pingvin (som finns i leksakskatalogerna nu) och den kostar 799kr, totalt tokdyrt och ganska meningslös leksak enligt mitt tycke... Tror att den leksaken är rolig i några dagar sen är det över. Nä jag vill inte köpa den, frågan är bara vad jag köper istället :-s Det är skitsvårt.... Men jag får väl ge mig ut imorgon igen och spana, får hoppas jag hittar nått som Fliz gillar....


Jag får väl ta och spana lite till Micke oxå, har mina tankar men samtidigt är det ganska svårt att köpa till honom. Han önskar sig mest böcker för att fördjupa sig i Akupunkturens underbara värld, det är ju så lagom kul att köpa. Men vi får väl se om jag förvånar mig själv imorgon kanske ;-)

Av Grynisen - 13 december 2009 11:15

Imorse spelade vi in Lucia som var på tv:n, det sitter vi och tittar på nu

 

Vi äter lussekatter och pepparkakor med kristyr på, självklart dricker vi julmust

 

MYSIGT!!!!

Av Grynisen - 9 december 2009 21:45

Nu har jag precis kommit hem efter att ha ätit världens godaste King Size räkmacka på Heaven 23. Det var såååå gott :-)


  


Jag och min kollega var där och åt med en av våra leverantörer. Ja, trots att jag inte jobbar kvar på Presentavdelningen så har jag ju hållt mig kvar och träffar alltid leverantörerna för att byta några ord :-)


Räkmackan var supergod, jag orkade inte ens äta upp hela, men såg ju självklart till att äta upp alla 200 g nyskalade räkor iaf ;-)


Nu ska jag sträcka ut magen lite i soffan,  därefter blir det sängen!

Av Grynisen - 8 december 2009 19:30

Idag var det dax för besök hos barnmorskan igen, skönt med tanke på min känsla igår. Idag mår jag mycket bättre vilket känns jätteskönt, men fortfarande känner jag av känslan av orkeslöshet. Känns som jag flåsar och är utmattad för minsta lilla grej nästan, ja inte när jag sitter på ändan då ;-)


Min barnmorska tyckte att jag såg ovanligt trött ut i ansiktet, det sa hon med en gång nästan. Jag berättade då lite om mina känslor igår men sa oxå att känslan idag var bättre... Hon tog alla prover och sen gick vi in i hennes rum.


Mitt järnvärde hade sjunkit till 107 vilket inte var bra. Hon trodde att detta var en stor del till att jag känt yrsel, orkeslöshet och trötthet. Jag måste absolut börja med de starkare järntabletterna nu (stackars min mage säger jag).


Dessutom poängterade hon att jag får gärna ringa om jag inte mår bra, det vet jag ju :-) Sen är jag ju en sådan person som inte gillar att gnälla osv osv... Kanske ska försöka släppa lite av den stoltheten för en stund!!!


Mina värden idag såg ut så här:

  • Vikt -1kg??? (totalt +3kg)
  • Socker 6,1 (förra gången 6,7)
  • Järn 107 (förra gången 118)
  • Urin +1 (förra gången 0)
  • Hjärtljud 135-140 (förra gången 140)
  • Blodtryck 120/80 (förra gången 120/70)

Dumma jag glömde kolla magmåttet *sucka* Barnmorskan sa att bebismagen växer jättefint och bra så de orden räcker egentligen, men jag vill ju ändå ha måttet :-)


Sen kände barnmorskan på magen och busbebis hade vänt sig och låg med huvudet ner :-D


  

Micke fick oxå känna med barnmorskans hjälp och han kände tydligt det lilla huvudet *tokmysigt*

Av Grynisen - 7 december 2009 17:30

Det är ett gnälligt inlägg och orkar du inte läsa sånt så sluta här ;-)

 

Vaknade alldeles för tidigt idag, redan kl 4.30 (skulle upp först kl 5.48) Kände så fort jag vaknat att jag inte kommer somna om :-( Så efter några minuter smög jag upp och tog mig ett glas Proviva Jordgubb. Jag satte mig i soffan och lyssnade på tystnade, så lugnt och skönt...


Min kropp kändes ur form, så där jobbigt ont i höfterna när jag gick, blytunga ben och allmänt off i övrigt...


Idag skulle jag även iväg och ta blodprov för min medicinering. Så kl 7.15 var jag på Östra Sjukhuset men självklart jobbar ju det så seg personal där så det passade inte att öppna förän ca kl 7.20 Varför gör man så? Ganska respektlöst mot oss "patienter" som står och väntar och oftast har en tid att passa *sucka* Iaf så fick jag tagit mitt blodprov ca kl 7.35


Jag kom till jobbet först vid kl 8 och då var mina ben ännu tyngre + ett konstigt illamående och yrselkänslor :-( Jag placerade arslet på en stol och försökte fixa med en hel del administrativa saker, allt för att få sitta. Yrseln och "ramla-ihop-känslan" blev ju större när jag stod upp, men samtidigt så har man ju kunder att hjälpa väldigt ofta vilket innebär att man sällan kan sitta still, så även idag. Nu under julhandeln är det extra mycket service till kunderna vilket är jättekul men oxå mer krävande. Det ska visas varor, beställas varor, gå med kunden osv osv... Inte passande för mig alls idag :-( *tokgnäller verkligen*


Flera gånger kände jag mig utanför min kropp, då inte en svävande känsla utan mer svimmande tungt och jobbigt. Det var nästan så jag ville gråta, men redig som man är så var leendet påklistrat och ingen fick reda på den faktiska känslan i min kropp.


Jag slutade jobbet klockan 12 och ringde Micke och tokgnällde, den stackarn får ta mycket gnäll känner jag :-(  Vi pratade om sockerfall, blodtrycksfall, att barnet kanske ligger lite dumt och trycker på kroppspulsådern och mycket annat... Imorgon ska jag till BM för vanligt besök så jag ska nämna min känsla för henne iaf. Tror väl iofs inte att det blir några kloka svar men jag vill ändå säga det...

Jag har käkat middag och druckigt bra nu iaf, även legat vilat en trekvart innan Micke skulle iväg.


Nu sitter jag med Fliz i soffan och tar det lugnt, nån större aktivitet blir det inte idag... orkar inte....

Av Grynisen - 6 december 2009 15:00

Veckorna går så ruggigt fort, fattar inte vad tiden tar vägen :-(


Idag är det redan söndag och Andra Advent *mysigt* Micke är iväg på Fitnessfestivalen medans jag och barnen är hemma. Vi har hunnit med att städa övervåningen tillsammans idag. Barnen fick ansvaret för att damma i sina rum +  slänga skräp. Jag gick mellan rummen och hjälpte till, de var verkligen jätteduktiga. Jag tycker det är viktigt att de får de ansvaret om sina rum, sen är det oxå väldigt viktigt att berömma och säga att de är jätteduktiga. Det var de oxå :-) Rummen blev rena och fina och det slängdes skräp och annat som de inte ville ha kvar längre!!!


Själv tog jag tag i pysselrummet och barnens tv-rum med dammning och dammsugning. Jag dammsugade även barnens rum + rengjorde toaletten. Så skönt att det är avklarat iaf :-) Vi alla kändes oss väldigt nöjda när vi var klara!!!

För att spä på mera så tvättas det kläder, både jag och Micke har varit lite slappa i veckan med tvätten så jag kände idag att det är lika bra att tvätta upp det mesta så slipper vi tänka på det imorgon.


Nu har Fliz en kompis här så  hon är sysselsatt några timmar. Tyvärr har Whille ingen kompis nu och han blir så otroligt rastlös :-(  Men vi får väl se om han kommer på nått att göra snart. Annars kan han ju alltid få vika kläder med mig om en stund *HAHA*


Jag får passa på att önska er som läser en mysig söndag och Andra Advent :-)

Av Grynisen - 2 december 2009 14:45

  


Massa G RA T T I S och H U R R A till min fina make idag :-)

Puss puss

Av Grynisen - 1 december 2009 13:00

Jag (och barnen) skulle ÄLSKA detta spelet :-D


New SuperMario Bros. Wii

 

Tänk mina sista graviditetsdagar, då är det perfekt med detta spelet!!!


  


Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards