Alla inlägg under juli 2010

Av Grynisen - 27 juli 2010 09:20

  

 

Om drygt en och en halv timme ska jag äntligen få klippa mig *JIPPIE* Inte en dag för sent om man säger så.

 

Jag har ju, som ni ser på bilden brevid, kort hår. Då bör man ju oxå klippa sig regelbundet. Jag brukar alltid klippa mig ca var 6-8 vecka. Denna gången har det gått 4 MÅNADER!!!!!!! *GAAAAAAAAAAAAAAAAAAH*

 

Anar ni svampfrisyren *ASG*

 

Men samtidigt så är det jäkligt kul att jag låtit håret växa. För nu finns ju chansen att jag kan klippa till något helt nytt. Att jag kan förnya frisyren till något helt nytt...

 

Vi får helt enkelt se vad det blir idag. Antigen blir det "gammal" frisyr eller så något helt nytt och crazy *fnissar* 

EGO
Av Grynisen - 26 juli 2010 17:15

I förmiddags när jag hade hängt ut tvätt nummer två och fått Edwin att sova igen så sa jag till barnen att nu ska vi plocka hallon och blåbär.

 

Det blev fart på båda två :-) Vi har ju massor med hallonbuskar och blåbärsris på tomten, så det var bara att kliva ut *ler* Whille gick igång fullständigt, kröp genom snåren för att få tag i de finaste hallon. Fliz var inte lika förtjust, mest för att det finns spindlar och andra kryp där *HAHA*

 

Vi fick ihop en hel del med hallon, lite mindre blåbär bara för att de tröttnade på att plocka.


  

Vackra goda hallon...

 

  

Barnen i full fart med att plocka hallon och blåbär

 

  

Finaste blåbär...

 

Nu ska vi bara komma på vad vi ska göra av bären. Paj? Frysa in? Mosa och äta till glass?  Ja vi får se vad det blir...

Av Grynisen - 26 juli 2010 10:53

Ja detta snacket om väder, det som vi svenskar gör dagligen *ler* Men det är ju så, vädret HAR betydelse i allra högsta grad. Är det sol och fint väder så blir man ju sååå glad, iaf jag :-)

 

Det verkar ju som om den riktiga svenska sommaren har kommit nu iaf. Regn, sol, ca +20-22 grader... Trist! Men man ska ju inte gnälla, det är ju bättre än vädret som tillfälligt var på besök igår. Då var det här i Göteborg ca +12 grader *brrrrr* Det kändes som höst ute. Dessutom regnade det så gott som hela dagen.

 

Idag är det svensk sommar, solen skiner tillsammans med molnen, ca +20 grader. Jag har hängt ut tvätt och väntar in en maskin till om en stund. Edwin sover ute i sin vagn och allt är som vanligt. Whille och Fliz är extremt rastlösa, ett antal bråk och tjafs har redan varit och fler blir det säkert.

 

Micke ska jobba hela dagen + kvällen så det är jag och barnen idag. Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på *suck* Hade vädret varit liiite bättre hade vi säkert åkt och badat, men det lockar inte tillräckligt.

 

Om tre veckor börjar skolan igen, härligt med lite rutiner känner jag. Barnen behöver en normal vardag där man kan somna på kvällen i normal tid. Sommarlovet har gått väldigt fort tycker jag...

 

Bla bla bla... snacka om meningslöst babbel... Hihi...

Av Grynisen - 25 juli 2010 08:51

Nu kommer det sådant där typiskt "mamma-snack", ja det är ju sånt där trist snack för de som inte har barn. Men jag måste... bara lite *ler*

 

Edwin har ju börjat med smakisar som ni vet sen tidigare. När man ger smakisar så blir det ju lite nytt i magen, för nu är det ju inte bara ersättning och bröstmjölk som går igenom mage och tarmar. Att få "vanlig" mat ställer ju till det lite i tarmen om man säger så *ler*

 

Jag märkte redan igår att Edwin behövde göra nummer två men han lyckades inte... Han kämpade några gånger sen gav han upp, eller om han kom av sig...

 

Idag vaknade Edwin tidigt och han har även sovit dåligt inatt. Jag och Edwin gick upp vid halv åtta, då hade jag försökt få honom att somna om en stund utan resultat. Vi gjorde morgonbestyren, ja ni vet, ny blöja, små pratande och gos. Sen var det dax för gröten... Jag tror Edwin åt tre eller fyra skedar sen började han försöka med nummer två igen.

 

Jag lyfte upp honom från stolen, tänkte att det skulle gå lättare, men icke...

 

Tillslut gjorde jag det som jag alltid fick göra med Fliz när hon var liten. Jag tog av blöjan och satte Edwin på toaletten, självklart höll jag i honom :-) Det märktes att det gjorde lite ont i rumpan på lillkrabban, han grät lite MEN han fick gjort nummer två. MIN DUKTIGA KILLE!!!

 

Precis samma sak fick jag göra med Fliz när hon var liten. Jag märkte alltid när det var dax, barn gör ju i regel någon grimas när det trycker på *ler* Fliz slutade ju med blöja när hon var runt 2 år, jag tror det hjälpte otroligt mycket med att toaletten då inte var något läskigt.

 

Nu är det ju inget som säger att detta kommer ske med Edwin, men han har iaf gjort sin debut idag *stolt mamma*

Av Grynisen - 24 juli 2010 11:42

Igår kom svärföräldrarna på besök igen, de ska fixa det sista med sitt hus nu innan det lämnas över till de nya ägarna nästa vecka.

 

Av mina svärföräldrar fick jag en jättefin två-stänglad Orkidé Phalenopsis. Den är verkligen jättevacker och passar sååååå bra i vardagsrummet :-)


  

EGO
Av Grynisen - 23 juli 2010 12:02

Vad heter ditt barn? Edwin

 

När var du beräknad att föda?  Beräknad enligt sista mens till den 11 februari, enligt UL den 13 februari

 

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?  Nej nej, först efter 21 dagar och igångsättning... Envis unge *ler*

 

Hur stor var barnet vid födseln? Han vägde 4.710 gram och var 55 cm lång

 

Hur lång tid tog förlossningen?  Igångsättningen började klockan 9 på morgonen och han föddes med Akut Kejsarsnitt klockan 22.49 samma dag.

 

Tog du någon smärtlindring? Lustgas, blev sen sövd vid kejsarsnittet

 

Är du tillsammans med barnets pappa? Ja


Var barnet planerat? Lite, vi hade börjat prata om ett tredje barn


Tog ni reda på könet? Nix, lite överraskning ska man väl ha :-)

 

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön? Pojke

 

Hur lång tid tog det för er att bli gravida? Det blev på första försöket

 

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Nä, det har varit många namn som snackats här hemma *ler*

 

Hade du en svår graviditet: Nja, mådde väldigt bra men hade väldigt ont av foglossning.

 

Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Nä nu får vi vara nöjda...

 

Har du fått några bristningar? Ja tyvärr, men de sitter långt ner på magen iaf...

 

Var du nervös inför förlossningen? Nä, älskar att föda barn. Så jäkla häftigt

 

Hade du några cravings?  Ingenting tyvärr, tappade iofs godissuget. Bonus *ler*

 

Hur reagerade du/ni när du plussade? Blev jätteglad!!!

 

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid? Kände i kroppen tidigt, så jag gjorde grav.test redan v 3+5

 

Hur mycket gick du upp i vikt?  8 kg vilket kändes bra. Men jag har ju en del att ta på...

 

Hur länge ammade du? Ammar och ger ersättning + smakisar nu. Edwin gick inte upp tillräckligt i vikt när har var liten bebis så vi fick order av läkare att ge ersättning oxå.

 

Vem är barnet mest likt? Sin pappa helt klart, en kopia *ler*

 

Vad är det bästa med att ha barn? Allt... barn är underbara individer *älskar*

 

Vad är det sämsta med att ha barn? När de bråkar kanske *HAHA*

 

Är ditt barn döpt? Edwin döptes den 19 juni, på Kronprinsessans bröllopsdag

 

Hur gammal är barnet nu? Edwin blir fem månader nästa vecka

 

  

Av Grynisen - 23 juli 2010 11:39

Lilleman tyckte att det var morgon redan klocka 6.45 idag *GAAAAAAAH* Alldeles för tidigt för mig. Jag nattsuddar på tok för mycket just nu, ingen kväll lägger jag mig före klocka 23.30

 

Men efter lite morgonmys o gos i sängen så gick vi upp vad halv åtta. Då gick även Micke och Whille upp. Gissa vad de började göra.... Jo, leka med sina nya mobiler :-)

 

Well well...

 

Håller på att småstäda lite, har dammsugat nedervåningen och ska ta övervåningen snart oxå. Kör även Fliz sängkläder i tvättmaskinen, så snart ska de hängas ut. Marsvinsburen ska oxå tömmas, nytt spån ska i och den ska torkas ur osv. Funderar även på att baka en äpplepaj, kanske även nått annat så vi har lite i frysen.

 

Sen ska vi iväg och handla lite, ska äta tacos idag *MUMS* Det behövs lite goda grönsaker. Vi måste även handla kattmat och lite annat...

 

Jaja, en vardag lik en annan....

Av Grynisen - 22 juli 2010 21:30

På tisdag, då händer det *fnissar* Då är det ÄNTLIGEN dax för klippning :-)

 

Jag har inte klippt mig sen slutet på mars, toklängesen. Normalt sett brukar jag klippa mig ungefär var åttonde vecka. Kort hår måste ju hållas kort om det ska vara en frisyr.

 

Nu har jag låtit det växa en bra bit, ganska skönt. Så nu ska det bli roligt att se vad det blir för "ny" frisyr som jag ska ge mig själv... Innan jag lät håret växa så var ju håret rejält kort och spretigt. Nu när jag låtit det växa ut en bra bit så kan jag ju faktiskt prova på en annan rolig frisyr. Spännande :-)

 

Före och efterbild, eller iaf efterbild kommer i bloggen på tisdag. Får bara hoppas att jag blir nöjd oxå *HAHA* Jag ska iaf till min favoritfrisör som nu har öppnat upp ny frisörsalong.

 

J I P P I E!!!!

EGO

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards