Alla inlägg under april 2012

Av Grynisen - 20 april 2012 22:15

Idag har vi varit hos läkaren med Whille. Känner mig tyvärr inte klokare heller *sucka*


Vi berättade, ja även Whille så klart. Läkaren tyckte att vi ska se till att Whille får en rutin med sitt bajsande. Han går ju aldrig på toa i skolan pga att det är snuskigt där *suck* Så hon ville få Whille att få in rutinen att gå på toa hemma så kanske magen mår bättre. Bajsbesök varje dag efter skolan typ *ler*


Sen äta mat som inte är stoppande.... Jaja, det är klart vi fixar det. Men jag tror ändå inte att problemet ligger i hans bajsande, hans mage gör ju ont även om han varit på toa.


Så var det benen, där blev jag inte klok alls. Det togs en del blodprovet för att utesluta blodsjukdomar. Allt var jättebra, det känns jätteskönt :-) Läkaren tyckte att vi skulle köpa ilägg till skorna då hålfoten inte är så bra, lite plattfotad typ. Mer än så gick hon inte in på det...


Läkaren sa att blir Whille inte bättre får vi komma tillbaka... Jo visst känner jag, men till vilken nytta!?


Ikväll har Whille gråtit av smärtan i benen :-( Haft svårt att gå stundtals... Så ont ska väl inte en snart elvaåring behöva ha? Han fick Alvedon och Micke masserade, så det blev lite lugnare för honom iaf.


Känner mig så maktlös, ledsen för Whilles smärta och på nått sätt överkörd.


Men vi stoppar inte här. Vi ger det nån vecka eller två, sen parkerar jag arslet på Akuten med Whille. För hjälp måste han få helt enkelt...

Av Grynisen - 19 april 2012 18:11

För några dagar sen så mumsade vi på god äpplepaj med rårörd vaniljsås!


Testade att göra smulpajen med havregryn, kokos, socker och mjöl + smör. Sen ringlade jag på lite sirap innan den skulle in i ugnen. MYCKET GOTT!!! Väldigt gott med kokossmaken i degen :-) Det kan jag rekommendera!


 

Sen provade jag att göra rårörd vaniljsås. Oj oj så gott det var :-) Här blir det ingen köpe-sås längre *HAHA* Jättegott att göra egen och så enkelt sen. Prova ni med!!!


 


Rårörd vanijkräm 6 portioner:

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde


Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm. (Lånad från Linnéas Skafferi)


Av Grynisen - 19 april 2012 14:00

Edwin är redan piggare, men snorig och hostig. Så hemma blir han imorgon oxå, då med Micke!


Idag har vi gjort pannkakor till lunch. Edwin älskar pannkakor, ja även de stora barnen. Så då vet man att alla blir mätta iaf :-)


 

Effektiv matlagning, två stekpannor är likabra :-)


 

Edwin satt med på köksbänken för att hålla koll på pannkaksstekningen *ler*


 

MUMS!!!


Nu ska vi gå ut en stund. Det är faktiskt +14 grader ute, men ingen sol. Så det kommer nog inte kännas som någon värme direkt... Men frisk luft är oxå bra :-) 

Av Grynisen - 18 april 2012 11:04

Idag är jag hemma med Edwin. Vi har varit hos läkaren nu på morgonen. Det var rött i örat på Edwin, men inte så att det behövdes pencilin *hmm* Men med tanke på väldig hosta så fick vi ändå åka till Apoteket, där hämtade vi ut hostmedicin, köpte nästspray, Ipren och koksalt till näsan. Kalaset blev ändå 300 kr *ler* Härliga pengar :-)


 


Edwin är väldigt duktig med att ta medicin. Den flytande Ipren tar han med sked utan problem, hostmedicinen får han i spruta som han suger ur *skrattar* och sen ryser han ;-) Nässpray är hur enkelt som helst det med!!!


Så nu leker han så fint här hemma, hostar som en galning men är ändå på gott humör. Om en stund ska han få sova så får vi se hur eftermiddagen blir! 

Av Grynisen - 17 april 2012 19:44

Edwin har fortfarande feber, och jag tror att han har ont i sitt högra öra :-(


Imorse när han fick sin välling så fick han jätteont i örat. Han tog sig för örat och grät jättemycket. Sen fick han flytande Ipren, det brukar hjälpa. Micke har varit hemma med Edwin idag, och imorgon ska jag vara hemma.


Micke försökte få läkartid på vårdcentralen för Edwin, men det fanns ingen så imorgon åker jag dit på dropin på morgonen. Så får vi se...


 


Av Grynisen - 15 april 2012 20:42

Dax för däckbyte idag ja, klart att vi alltid väntar till sista dagen *hihi* Så Micke muttrade bra i förmiddags när jag påminnde honom om däcken *ler*


Efter middagen körde Micke igång. Trots lite feber på Edwin så gick vi ut en stund. Solen sken och frisk luft skadar aldrig. Edwin var jättenöjd, och tyckte det var spännande att se att pappa "lagar bilen" varje gång han bytte ett däck *fnissar*


 

Oj... vad har hänt??


 

Min duktiga Micke *ler


 

Edwin tyckte det var spännande att se "pappa lagar bilen" :-)

Av Grynisen - 15 april 2012 20:10

Jag väcktes av Edwin klockan 6. Han var varm så jag anade direkt att han hade feber. Vi gjorde välling, myste i soffan och sen tog febern. Mycket riktigt 38,1 grader. Inte så mycket feber, men det är ändå för hög temperatur.


Så förmiddagen gick i lugnets tecken för Edwins del. Jag, Micke och de stora barnen städade, inte en dag för sent. Tvättstugan och köket fick sig en rejäl omgång, så skönt att göra så ibland. I övrigt så dammades det på bottenvåningen och dammsugades. Övervåningen fixade Whille och Fliz, dammsugning och lite dammning :-)


Edwin var ganska pigg trots feber. Han lekte med sina bilar, var med o hjälpte *not* mig och Micke i tvättstugan *hihi*


På eftermiddagen hade febern sjunkit lite, men nu ikväll var han varmare igen. Imorgon ska Mickes stora dotter passa Edwin medans jag och Micke jobbar. Det blir säkert jättebra :-)


 

Barnen · Huset · Sjuk
Av Grynisen - 14 april 2012 22:07

På fredag ska jag och Micke med Whille till läkaren. Vi åker båda två då vi är oroliga och vi känner att vi inte vill missa att prata med läkaren.


Jag vet inte hur mycket svar vi kommer ha på fredag, tror att vi kommer bokas upp på en del provtagningar osv. Så var det när Fliz hade problem med sin mage. Provtagningarna tas oftast på Carlanderska i Göteborg, så vi får säkert med remiss för blodprov och kanske nått annat.


Det som är så bra med denna läkaren är att hon alltid tar en förälder och barn på allvar. Hon är väldigt duktig och fantiserar inte fram diagnoser, eller struntar i symptom. Hon tar hellre fler tester för att vara säker, och är noggrann med att fråga oss föräldrar om vi vill kolla något mera :-) Det ger otrolig trygghet tycker jag!!!


Jag har ju funderat en hel del på vad det kan vara som gör att Whille mår dåligt. Jag tänker dumma tankar, är ju sånn, ja ni vet cancer *ryser* Men nu ikväll sökte jag även på barnreumatism. Det var mycket som stämde in på Whille, ont i benen, speciellt på morgonen, haltar ofta, ont i fötterna (som ni säkert vet sen tidigare)


Jag försöker absolut inte hitta en diagnos eller självdiagnostisera Whille, men det blir ju ändå att jag grubblar och vill göra det bra för Whille. Han har ont varje dag, slutat fotbollen för att det är jobbigt, fryser mycket, gråter ofta, söker mycket närhet hos mig....


Kanske vi är något klokare på fredag, vi har iaf fått starta vårt sökande på att få Whille att må bättre!!!


 

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Skapa flashcards