Direktlänk till inlägg 22 november 2013
Redan fredag och kanske lite sugen på något gott. Då kan jag tipsa om min goda vän Jezzas långpannebullar som är helt fantastiskt underbart goda :-D
Testa, lovar att du inte blir besviken!!!
Philadelphia-bullar i långpanna
ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.
Se till att kladda i all fyllning, för fyllningen är galet god och gör bullarna till de allra bästa :-D
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 | ||||
|