Direktlänk till inlägg 5 februari 2012

Våfflor till lunch

Av Grynisen - 5 februari 2012 12:15

Idag ska vi ha våfflor till lunch när Whille kommit hem. Jag blev lite sugen på nått gott och mysigt :-) Där efter ska vi väl ta oss ut en stund!!!

 

Våfflor

Våfflor 

Ett recept på frasiga och goda klassiska våfflor, frasvåfflor som är enkla att göra. Frasvåfflor innehåller inte ägg.

Ingredienser:

  • 100 g smör eller 50 g smör och 0.5 dl ovispad vispgrädde
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 4 dl mjölk
Gör så här:

Smält smöret och låt svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten och ev. förbereder tillbehören.

Förbered tillbehören. Ta upp bär som ska tinas och vispa grädden.

 

Våffelsmet

Använd gärna en vanlig handvisp när du gör våffelsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.

Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret och ev. grädden till en jämn smet.

Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.


För varje våffla: Vispa runt i smeten. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter.

Vad gäller mängd smet och tid får man prova sig fram för att hitta det som gäller just sitt våffeljärn. OBS! Det är viktigt att vispa i smeten mellan varje våffla eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.

Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga. Lägg dem absolut inte i en hög på en tallrik för då blir de mjuka och sladdriga direkt!

Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt. Ät och njut!

 
 
caroline

caroline

5 februari 2012 13:40

ÅÅå vilken söndagslyx, det sak man unna sig. Ser ju sååå gott ut. Förvånansvärt nog var det bra igår mellon. Loreen var ju grym. DBA var också bra. är så glad att marie serneholt inte gick vidare.. hihi Krma krma

http://www.rarelady.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Grynisen - 9 januari 2014 09:44

Ibland blir det tyst här på bloggen. Det har inte funnits tid eller ork att blogga tyvärr.... Jag har jobbat mig igenom hela jul och nyår då många andra varit lediga och jag valt att jobba så mycket jag kan. Det innebar att jag jobbade 19-31 december...

Av Grynisen - 21 december 2013 08:29


Nu på morgonen har jag gjort risgrynsgröt ;-) Idag är det min förberedelsedag inför julafton. Söndag o måndag jobbar jag... Så nu är gröten precis klar!!! Jag gjorde 10 portioner. Behövs det mer så gör jag mer på kvällen den 23, dan före doppar...

Av Grynisen - 17 december 2013 22:15


Mycket som ska fixas denna veckan.... självklart har jag åkt på en jäkla förkylning :-( Näsan har varit igång sen i fredags och idag har jag fått ont i halsen, rivig hosta och öm i kroppen....   *SUCKA*   Känns som om feber är på G..... men d...

Av Grynisen - 15 december 2013 07:30

Söndag och Edwin vaknade runt klockan 6. Vi låg kvar en stund men det var bättre att gå upp. Edwin hade ingen ro att mysa i sängen... Nu sitter vi i soffan, har tänt lite ljus och satt på Musikhjälpen på Svt. Där är det morgongympa just nu :-) Fri...

Av Grynisen - 13 december 2013 10:59


Idag gick vi upp tidigt, redan klockan 6. Det är tidigt i vår familj numera då vi sällan går upp innan klockan 7 (om inte Edwin anser att det är morgon tidigare såklart) Vi skulle på Luciamorgon på Edwins dagis *mys*   Det var ett jättefint litet...

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards