Direktlänk till inlägg 17 januari 2013
Idag provade jag att göra nått nytt till middag. Det blev cevapcici på svenska *hihi* Ja, jag skippade lammfärsen och och körde med blandfärs istället. Denna maten blev så jäkla god, och det tyckte barnen oxå :-)
Så jag måste rekommendera er att prova det. Dessutom är det nyttigt och tillbehören kan du ju bestämma själv. Vi hade klyftpotatis (inte jag), blandade grönsaker, mozzarella och vitlökssås.
Gör detta i helgen, mumsigt :-)
Cevapcici (Çevapçiçi)
Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan. Detta försvenskade recept ska helst lagas på lammfärs. Forma järpar av färsen, grilla över kolglöd och servera den goda cevapcicin med klyftpotatis, rå lök och en smakrik tomatsås. (jag stekte i stekpannan, funkade kanon det med)
(recept lånat från ica.se)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|