Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Cevapcici på svenska

Av Grynisen - 17 januari 2013 20:03

Idag provade jag att göra nått nytt till middag. Det blev cevapcici på svenska *hihi* Ja, jag skippade lammfärsen och och körde med blandfärs istället. Denna maten blev så jäkla god, och det tyckte barnen oxå :-)


Så jag måste rekommendera er att prova det. Dessutom är det nyttigt och tillbehören kan du ju bestämma själv. Vi hade klyftpotatis (inte jag), blandade grönsaker, mozzarella och vitlökssås.


Gör detta i helgen, mumsigt :-)


 


Cevapcici (Çevapçiçi)


Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan. Detta försvenskade recept ska helst lagas på lammfärs. Forma järpar av färsen, grilla över kolglöd och servera den goda cevapcicin med klyftpotatis, rå lök och en smakrik tomatsås. (jag stekte i stekpannan, funkade kanon det med)


Ingredienser

 500 g grovmalen blandfärs, gärna innehållande lamm

  • 1 äggula
  • 1 finriven gul lök
  • drygt 1 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • grillolja

Till servering

  • rå lök
  • blandsallad
  • klyftpotatis
  • tomatsås
  • bearnaisesås

Så här gör du

  1. Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.
  2. Forma avlånga köttbullar, liknande s k järpar. Pensla med grillolja. Grilla över kolglöd.
  3. Till servering: Servera med finhackad rå lök, en blandsallad och gärna klyftpotatis. En tomatsås med grovhackade tomater och en smörsås, t ex béarnaise, är också goda tillbehör.

(recept lånat från ica.se)

 
 
Elisabeth

Elisabeth

19 januari 2013 22:53

Cevapcici är ju supergott! Det åt jag första gången när jag var i Kroatien.. Är helt såld på det!
Du verkar ha haft en skön lördag! Hoppas du får en bra söndag också! =)

http://www.lajsa.com

Grynisen

20 januari 2013 18:14

Ja verkligen jättegott!!! Nu var ju min cevapcici något försvenskad, men god ändå :-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Grynisen - 9 januari 2014 09:44

Ibland blir det tyst här på bloggen. Det har inte funnits tid eller ork att blogga tyvärr.... Jag har jobbat mig igenom hela jul och nyår då många andra varit lediga och jag valt att jobba så mycket jag kan. Det innebar att jag jobbade 19-31 december...

Av Grynisen - 21 december 2013 08:29


Nu på morgonen har jag gjort risgrynsgröt ;-) Idag är det min förberedelsedag inför julafton. Söndag o måndag jobbar jag... Så nu är gröten precis klar!!! Jag gjorde 10 portioner. Behövs det mer så gör jag mer på kvällen den 23, dan före doppar...

Av Grynisen - 17 december 2013 22:15


Mycket som ska fixas denna veckan.... självklart har jag åkt på en jäkla förkylning :-( Näsan har varit igång sen i fredags och idag har jag fått ont i halsen, rivig hosta och öm i kroppen....   *SUCKA*   Känns som om feber är på G..... men d...

Av Grynisen - 15 december 2013 07:30

Söndag och Edwin vaknade runt klockan 6. Vi låg kvar en stund men det var bättre att gå upp. Edwin hade ingen ro att mysa i sängen... Nu sitter vi i soffan, har tänt lite ljus och satt på Musikhjälpen på Svt. Där är det morgongympa just nu :-) Fri...

Av Grynisen - 13 december 2013 10:59


Idag gick vi upp tidigt, redan klockan 6. Det är tidigt i vår familj numera då vi sällan går upp innan klockan 7 (om inte Edwin anser att det är morgon tidigare såklart) Vi skulle på Luciamorgon på Edwins dagis *mys*   Det var ett jättefint litet...

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards